أخبار المدونة

تناول البقدونس مع اللحوم يحميك من أضرارها

0 التعليقات


أكد الدكتور مجدى بدران عضو الجمعية المصرية للحساسية والمناعة واستشارى الأطفال وزميل معهد الطفولة أن تناول البقدونس مع اللحوم له أهمية خاصة لأنه صديق الجهاز الهضمي، حيث يعادل حموضتها ويحث على إفراز العصارات الهاضمة خاصة العصارة الصفراوية مما يساعد فى هضم الدهون التى تحتويها اللحوم.
 
وأشار الدكتور بدران فى تصريح له اليوم السبت أن البقدونس يعد منجمنا لواحدة من أقوى مضادات الأكسدة وهى مادة "الابيجينين" الذى يعد مضاد للحساسية والالتهابات والتقلصات، بالإضافة إلى دوره فى حماية الجسم من الإصابة بالأورام السرطانية المختلفة.

وأوضح أن أفضل طريقة لطهى اللحوم هى السلق فى قليل من الماء مشيرا إلى أن الشواء هو أكثر طرق الطهى خطورة على الصحة، حيث تتعرض اللحوم لدرجات حرارة مرتفعة تساعد على تكوين مركبات وأكاسيد مسرطنة خاصة مع تكرار عملية الشى.

ونصح الدكتور مجدى بدران بتناول السلطة الخضراء باعتبارها مصدرا للمواد المضادة للأكسدة لحماية الجسم من أضرار الشواء، مع الحرص على إخلاء اللحوم من الدهن لتجنب عسر الهضم وزيادة محتوى الدهون بالدم أو الاصابة بتصلب الشرايين وأمراض القلب.

وحذر الدكتور مجدى بدران من مخاطر التعرض للصوف (فروة الخروف) خلال الاحتكاك بخروف العيد، لافتا إلى أن استنشاق أو لمس الصوف ربما يسبب حساسية للجلد أو الأنف أو الصدر للأشخاص الذين لديهم استعداد وراثى للحساسية.

و فى دراسة حديثة أجراها عن الحساسية صعبة العلاج للأطفال المصريين - قال بدران تبين أن 14% من مرضى الحساسية لديهم حساسية صوف الخروف و10% لديهم حساسية من صوف الماعز.

كما حذر الدكتور بدران من استخدام فروة الخروف للتدفئة فى الشتاء بوضعها تحت أغطية الفراش، حيث أن الصوف يزيد من التحسس لحشرة الفراش عشرة أضعاف وذلك لتعلق هذه الحشرات بها.

وأشار إلى "إن حساسية الصوف ربما تسبب حساسية الأنف التى أصبحت من أكثر أنواع أمراض الحساسية شيوعا، حيث تصيب 15% من الأطفال و 20% من المراهقين والشباب، بالإضافة إلى أن الصوف ربما يتسبب كذلك فى الاصابة بحساسية الصدر التى تصيب عالميا 300 مليون شخص من بينهم 10% من المصريين"

ما فائدة تناول الرمان بالنسبة للإنسان؟

0 التعليقات

يسأل قارئ: أبلغ من العمر 31 عامًا وأريد أن أعرف ما فوائد تناول الرمان؟
يجيب عن هذا التساؤل الدكتور هانى كمال، أستاذ التغذية بكلية الطب جامعة القاهرة، مشيرا إلى أن الرمان يعد من الفواكه المفيدة جدا لجسم الإنسان إذ إنه يحتوى على كميات مناسبة من الأملاح المعدنية التى يحتاج إليها الجسم كالكالسيوم والبوتاسيوم والصوديوم فالكالسيوم يدخل فى تركيب العظام فيما يعمل كل من البوتاسيوم والصوديوم على توازن المحتوى المائى داخل جسم الإنسان، كما أنهما يحتويان على فيتامين أ و د

صورة أرشيفية
 
يضيف كمال أن الرمان يعمل كمرطب للجسم فهو يساعد على عمل توازن فى كمية المياه التى يفقدها الجسم نتيجة العرق فى درجات الحرارة المرتفعة، خاصة إذا أضيف إليه الماء كما أنه يحتوى على حبيبات صغيرة تنشط من عمل الأمعاء داخل الجسم.

كما ينصح كمال بتناول الرمان مع بعض الإضافات الأخرى كالماء والسكر حتى يتم مد الجسم بكميات مناسبة من المحتوى السكرى والطاقة، هذا بالإضافة إلى أن الرمان يساعد فى علاج حالات الصداع والأنفلونزا ونزلات البرد

ذبح أضحية العيد أمام الأطفال قد يعرضهم لصدمات نفسية

0 التعليقات

رؤية منظر الدم وطريقة الذبح تؤثر على الصغار

ذبح أضحية العيد أمام الأطفال قد يعرضهم لصدمات نفسية


حذّر تقرير صحي من ذبح خروف العيد أمام الأطفال لما قد يعرضهم له من مخاوف غير محمودة العواقب، خصوصا إذا كان الطفل قد اصطحبه والده لشراء خروف العيد فيسعد الطفل بوجوده ويساهم في تقديم الطعام والشراب لهذا الكائن الجديد الذي دخل منزله.

وقد يعمد بعض الأطفال لاتخاذ خروف العيد صديقاً له يجري خلفه محاولا الإمساك به ، يفرح الطفل بتلك المغامرات ويرتبط وجدانياً بذلك مما قد يسبب له صدمة بفقدانه.
وطالب التقرير بوجوب التهيئة في صبيحة يوم العيد للطفل وشرح الهدف من الأضحية وقصة مشروعيتها وأنها تقرّب إلى الله سبحانه وتعالى وفداء للإنسان فقد تكون الصدمة كبيرة عندما يذبح هذا الصديق ويسلخ ويقطع لحمه أمام عيني الطفل فضلا عن رؤية منظر الدم وطريقة الذبح والتي قد تؤثر على الطفل الذي لم يتلق المفاهيم الأساسية لتلك السنة المطهرة أو أنه في سن لا يستطيع استيعاب تلك المعلومات.

وقال مختصون بحسب التقرير الذي نشرته صحيفة "الرياض" أنه لا ينبغي أن يرى الطفل مشهد ذبح الأضحية قبل أن يصل إلى سن السعي الذي وصل إليه إسماعيل -عليه السلام-، عندما رأى والده إبراهيم -عليه السلام- أنه يذبحه في المنام وفداه الله بذبح عظيم، وهذه السن هي مرحلة الطفولة المتأخرة التي تبدأ من سن 10 سنوات، عندها يمكنه أن يرى مشهد الذبح؛ ليعرف الهدف من وراء الفداء والأضحية، سواء أكان طفلاً أم طفلة، أما قبل هذه السن.. فلا ينبغي أن يرى هذا المشهد؛ لأنه صعب على نفس الطفل، وعندما يسأل الطفل: أين ذهب الخروف الذي يلعب به ويقدم له الطعام؟ نقول له: ذبحناه مثلما نذبح الدجاج والأرانب والحمام، ومثلما نصطاد السمك لنأكله، وقبل هذا.. يجب أن نظل نقول للطفل أثناء وجود الخروف في البيت قبل الذبح: إننا أتينا بالخروف لكي نذبحه ونأكله في العيد.

وأكد مختصون ضرورة ألا تعزز الأم وجود علاقة بين الطفل والخروف، واللعب والمداعبة معه والحفاظ عليه دون أن تخبر الطفل بأنه سيأتي يوم نذبح فيه هذا الخروف ونأكله، حتى لا تكون الصدمة مؤثرة عند الطفل الذي نشأ على علاقة خاطئة ومفهوم خاطئ. ومع تفاوت الآراء يبقى دور الوالدين مهما في معرفة طبيعة طفلهما ورد الفعل المتوقع منه حين رؤية مناظر مماثلة سواء على أرض الواقع أو من خلال بعض المشاهد التلفزيونية كذا ومقاربة السن المثالي لمفاهيم الطفل لاستيعاب مثل تلك الأحداث والتفاعل معها بشكل إيجابي ومفهوم صحيح.

وربط آخرون بين ذلك وبين إمكانية نشوء خوف أو شعور مزعج تجاه خطر ما إما حقيقي أو خيالي. فالأول ينشأ عن مواقف تهدد الإنسان بأخطار حقيقية مثل الخوف من الحيوانات المفترسة والأخير ينشأ عن مواقف لا تهدد الإنسان بأخطار حقيقية كالخوف من الظلام أو الخوف من الأماكن المغلقة. حيث يبدأ الخوف ينشأ مع الطفل مبكرا فعند سن ثمانية أشهر يبدأ خوف الطفل من الغرباء حيث يعبر عن ذلك بالبكاء. وهذا الشعور جزء من تطور ونمو الطفل الطبيعي فهو يعكس وعي الطفل وقدرته على التفريق بين الوجوه التي يراها دائما وخاصة والدته وبين الغرباء فالطفل في هذه المرحلة يركن لمن يألفه ويراه باستمرار.

كما ينتقل الطفل الى مرحلة أخرى خلال نموه الجسدي وتطوره الفكري فيبدأ يخاف فراق والدته وهو ما يسمى طبيا بقلق الانفصال والذي قد يرافق الطفل حتى سن الثالثة كتطور طبيعي ويجب أن لا يتم الخلط بينه وبين اضطرابات قلق الانفصال المرضية وقد تبدو مظاهر في رفض الطفل النوم بعيدا عن والدته وقد لا ينام الا ممسكا بيدها وممانعة الطفل الذهاب الى المدرسة من أجل البقاء في بيئته التي اعتاد عليها ومع أفراد أسرته، وكذلك اضطراب النوم وكوابيس متكررة متعلقة بموضوع الانفصال عن من يحب ويألف. كما قد يكتسب الطفل مخاوف أخرى من البيئة التي يعيش فيها مثل الخوف من الأصوات العالية كأصوات بعض الألعاب النارية خلال الاحتفال بأيام العيد، الخوف من الظلام، الخوف من بعض المشاهد التلفزيونية أو الخوف من بعض القصص الأسطورية الخيالية التي قد يرويها له والداه

طريقة عمل الممبار على الطريقة المصرية

0 التعليقات

بعد الغسيل والكحت والنقع فى الملح والخل
الحشوه تختلف من شخص لاخر انا احب لما تكون الممبار ضانى ان يدخل فى الحشو لحمه مفرووووومه وقليل من الطماطم المقطعه مكعبات
انما فى الممبار البقرى
خليط من الطماطم المسبكه او صلصه
بصل مقطع
شبت+بقدونس+كسبره+فلفل اخضر
ارز مصرى غير منقوع
طماطم مقطعه مكعبات صغيره
زيت
شطه+ملح+فلفل+اى توافل تفضليها على خلطه المحشى


(((كيلو نصف ممبار معها حوالى 3 كيلو ارز))




نخلط كل المكونات مع بعضها ونبتدى فى حشو الممبار بعد تقطيعه الى الطول المناااسب
انا مش بربط الممبار لانه اول ما بينزل فى الماء بيقفل من الاطرااااف




طبعا ده جزء من الممبار


نضعه فى الماء المغلى مع اضافه الملح




نتركه حتى ينضج تقريبا ساعه الا ربع
نطلع الممبار من الحله ونحطه فى مصفى حتى ينشف تماماا من الماااااااااااء
مهمه الخطوه دى علشان التحمير




نحمر الممبار فى زيت ساخن من كل الجوااااااااانب حتى يكتسب اللون الذهبى
ونطلعه على ورق مطبخ حتى يمتص الزيت الزااائد
وده شكله النهائى




وده من الدااااخل احمر وفى نفس الوقت طرى من الطماطم المقطعه والبصل


 

بالهنا وشفا 

طريقة تنظيف الممبار

♥【★ ஐ اسهل طريقة لتنظيف الممبار ويبقى ابيض شق الفت وكمان اسهل طريقة للحشوه ஐ ★】♥

كل سنه وانتو طيبين
كلنا بتوجهنا مشاكل فى العيد ومنها تنظيف الممبار
وكل وحدة بيبقى وقتها ضيق جدا وعايزة تعمل كل حاجة فى اقل وقت ممكن
ونبقى نفكر اية هى الطريقة السهل السريعة
عشان نوفر التعب والمجهود
تعالى شوفى طريقتى فى تنظيف الممبار
طبعا انا لانى كنت عايشة ومتربية فى ليبيا فالحاجات دى من اسهل ما يكون عند اليبيبن واكيد اتعلمتها منهم
هما بسم الله ما شاء الله عليهم نظاف جدا
واجدع ناس يعمله الحاجات دى


كفاية رغى وندخل بقى على الكلام المفيد

♥【★ ஐ اسهل طريقة لتنظيف الممبار ويبقى ابيض شق الفت وكمان اسهل طريقة للحشوه ஐ ★】♥

الاول هنجيب الممبار ونغسله كويس بالمية تحت الحنفية مية كتير
بنملى الممبار مية زاى الخرطوم
مرة واتنين وتلته وكمان اربعة

وده الممبار لما غسلته كويس

♥【★ ஐ اسهل طريقة لتنظيف الممبار ويبقى ابيض شق الفت وكمان اسهل طريقة للحشوه ஐ ★】♥

هنجيب لوحة التقطيع ونحط عليها الممبار
وبسكينة ما تكنش حامية نكحط بيها الممبار من اول طرف ليه

♥【★ ஐ اسهل طريقة لتنظيف الممبار ويبقى ابيض شق الفت وكمان اسهل طريقة للحشوه ஐ ★】♥

هنقلب الجزء اللى كحطنا ونمسكه بايدنا
ونخالى السكينة بالاتجاة التانى ونكحط بشكل مستقيم
ونسحب الجزء اللى مسكينه بادينا

♥【★ ஐ اسهل طريقة لتنظيف الممبار ويبقى ابيض شق الفت وكمان اسهل طريقة للحشوه ஐ ★】♥

نعمل العمليه دى لحد ما نخصل
هتلاحظى انه بقى يتكوم حاجات كتير جوة الممبار
شوفة اية اللى جوة بقى عامل ازى


♥【★ ஐ اسهل طريقة لتنظيف الممبار ويبقى ابيض شق الفت وكمان اسهل طريقة للحشوه ஐ ★】♥

هنا لما كله نزل
بلاوى

♥【★ ஐ اسهل طريقة لتنظيف الممبار ويبقى ابيض شق الفت وكمان اسهل طريقة للحشوه ஐ ★】♥

شوفته قلبه بقى ابيض شق الفت ازى

♥【★ ஐ اسهل طريقة لتنظيف الممبار ويبقى ابيض شق الفت وكمان اسهل طريقة للحشوه ஐ ★】♥

هنا هنقلبه هندخل طرفة جوة الممبار وتحت الحنفيه نمله مية هتلقيه مشى لوحدة واتقلب وممكن كمان تشدى بايدك من تحت عشان يسهل اكتر
انا ما كنتش عارفة اصورة الحته دى وخليت ابنى يصورها بس طبعا ما طلعهاش زاى ما انا عايزة
يارب تكون الخطوة ده واضح


♥【★ ஐ اسهل طريقة لتنظيف الممبار ويبقى ابيض شق الفت وكمان اسهل طريقة للحشوه ஐ ★】♥

بعد ما قلبته كله
حطيت عليه صابون سايل اه والله صابون سائل بتاع المواعين
فركته كويس فيه وسبته شوية منقوع فيه

♥【★ ஐ اسهل طريقة لتنظيف الممبار ويبقى ابيض شق الفت وكمان اسهل طريقة للحشوه ஐ ★】♥


بعدها فتحت الحنفية عليه وشطفته كويس جدا

♥【★ ஐ اسهل طريقة لتنظيف الممبار ويبقى ابيض شق الفت وكمان اسهل طريقة للحشوه ஐ ★】♥

بعدها حطيت عليه ملح وخل وعصرت ليمون عليه وخدت قشرة وضربته (عشان الريحة بتعطه تطلع)بالكبة او ممكن تبشرية وحطيته عليه وسبته تقريبا اكتر من ساعتين




♥【★ ஐ اسهل طريقة لتنظيف الممبار ويبقى ابيض شق الفت وكمان اسهل طريقة للحشوه ஐ ★】♥

هنا حضرت الحشوة بتاعتى عشان احشيه

عبارة عن (كزبرة خضرةوبقدونس وبصل اخضر او ناشف بس انا بحب الاخضر طماطم وفلفل اخضر وصلصة وشوية زيت والبهارت ونعناع لو فى اخضر يبقى احسن ممكن حته كبدة صغيرةو رز )
بس هو صغير اوى هحشية ازى
اكيد ليه طريقة

طبعا بالقمع

♥【★ ஐ اسهل طريقة لتنظيف الممبار ويبقى ابيض شق الفت وكمان اسهل طريقة للحشوه ஐ ★】♥

بدخل القمع فى طرف الممنبار
معلش الكهربة قطعت عشان كدة الصورة صفرة

♥【★ ஐ اسهل طريقة لتنظيف الممبار ويبقى ابيض شق الفت وكمان اسهل طريقة للحشوه ஐ ★】♥


بمسكة بالطريقة دى وبحط الخلطة بتاعتى بالقمع وبنزل الخلطة بصباعى

♥【★ ஐ اسهل طريقة لتنظيف الممبار ويبقى ابيض شق الفت وكمان اسهل طريقة للحشوه ஐ ★】♥

وكل شوية اسحب الخلطة لتحت بايدى
لحد ما اخلص كله

وبرصهم فى الحاله بتاعتى
وبحطى عليه ميةنفس الكمية اللى بحطها على ورق العنب والملفوف
وبحطه على النار ولو لقيته لسه ما استواش بزودة مية بس تكون مغليه

♥【★ ஐ اسهل طريقة لتنظيف الممبار ويبقى ابيض شق الفت وكمان اسهل طريقة للحشوه ஐ ★】♥

يلا كدة خلاصنا
يارب يكون الشرح واضح

اقوم انا بقى اولع عليه النار عشان العيال يتغدوا به

كل سنه وانتم طيبين يا قمر ات

♥【★ ஐ اسهل طريقة لتنظيف الممبار ويبقى ابيض شق الفت وكمان اسهل طريقة للحشوه ஐ ★】♥






طريقة عمل الكوارع والفته

0 التعليقات

ده شكل الكوارع مقطعه ولسه مغسولة وبصراحه انا بجبها نظيفه جاهزة
بغسلها بدقيق وملح للاحتياط

بضع التوابل التاليه

2عود قرفه(دارسين)

ورق لورا

قرنفل(مسمار)

فلفل اسود

ملح

جنزبيل ناعم رشه خفيفه

بصله مقطعه اربعه


الطريقه

نضع الحله على نار بداخلها ماء لحد الغليان وبعدين نضيف الكوارع اوالمقادم مع كل التوابل السابقه


تترك على النااااااار حوالى من ساعتين الى ثلاثه ساعات حسب الحجم

تعالو نجهز الفته

انا بحمس العيش البلدى المقطع مع ملعقه سمنه بلدى و2 فص ثوم مهروس تتحمس اما على النار او فى الفرن


وبعدين نسخن الطاسه ونضع فيها ملعقه سمنه وبعدين الثوم مع رشه خفيفه كسبره ناعمه

حتى يحمر الثوم وبعدين نضيف 2 ملعقه خل وبعده كده نضيف الطماطم المعصوره حوالى حبتين
حتى تتسبك

ناخد 2 ملعقه من الصلصه نضفها على العيش المحمص ونقلبهاااااا وبعدين نضيف شوربه الكوااااارع


نغطيها ونتركها جانبا لمده بسيطه حتى يتشرب العيش من الشربه
ونغطى طبق الفته بالارز الابيض

وباقى الصلصه مع شويه شوربه(كبشه فقط)نغليها مع بعض ونضفها فوق الارز




الكوارع طبعا استوت كويس علشان تكون لذيذه نطلعها من الشوربه ونصفيها وبعدين نحمرها
فى 2 ملعقه سمنه بلدى

وده شكلها النهااائى يا رب تعجبكم

About

 
  • للنساء فقط © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes