المقادير:
1كغ من التين
750غ من السكر
كأس كبير من الماء
عصير ليمونة حامضة
الطريقة:
- يوضع السكر و كأس كبير من الماء في وعاء فوق النار مدة 10 دقائق.
- يغسل التين جيدا و يضاف الى الخليط مع عصير الليمونة ويترك مدة 20 دقيقة فوق نار هادئة.
- بعد هده المدة يرفع الوعاء عن النار و يترك يبرد .
- يوضع مربى التين في مرطبان من الزجاج ويغلق باحكام و يقدم
- يجب انتقاء حبات التين الصغيرة و المتوسطة النضج .
1كغ من التين
750غ من السكر
كأس كبير من الماء
عصير ليمونة حامضة
الطريقة:
- يوضع السكر و كأس كبير من الماء في وعاء فوق النار مدة 10 دقائق.
- يغسل التين جيدا و يضاف الى الخليط مع عصير الليمونة ويترك مدة 20 دقيقة فوق نار هادئة.
- بعد هده المدة يرفع الوعاء عن النار و يترك يبرد .
- يوضع مربى التين في مرطبان من الزجاج ويغلق باحكام و يقدم
- يجب انتقاء حبات التين الصغيرة و المتوسطة النضج .
جزاكم الله خيرا والله مفيدة الواحد لازم يجرب بنفسه علشان لما يتجوز مراته متعملش فيها ابلة نظيرة. مش كدة ولا ايه ?!!!
ردحذفههههههههه عندك حق لازم تجرب بنفسك
ردحذف