السوبيا المصرية الجميلة الطعم ما احلاها وقت الفطار في شهر رمضان المبارك فنري الكثير من الاسر المصرية والاسر العربية والخليجية يحبون شراب السوبيا علي الفطار لما بها من مزاق جميل جدا
نقدم لكم طريقة سهلة جدا لعمل السوبيا بأجمل طعم
عدد 2 كوب أرز متنقى ومغسول
عدد 4كوب زبادى
عدد واحد كوب لبن حليب
عدد من نصف الى ملعقة صغيرة ملح ليمون ( من عند العطار) يعطى طعم مذذ محبب الى النفس
من واحد ونصف كوب سكر الى 2 كوب للتحلية
زبيب ومكسرات وقرفة مطحونة
الطريقة :
اسلقى الأرز كأنك تعملين أرز بلبن ثم أضيفى السكر حسب درجة التحلية التى تريدينها
ثم كوب الحليب فرغيه فى وعاء وفضى أكواب الزبادى وقلبى حتى ينحل الزبادى فى الحليب
الآن ضيفيهم الى الأرز ثم نصف ملعقة ملح الليمون وتذوقى المذاذة حتى تروق لكى
نزلى من على النار وإنتظرى حتى يبرد وإضربى فى الخلاط.
وضعيه فى وعاء فى الثلاجة
واتركى فراغ لآنه بعد مدة سيرتفع ويزداد حجمه .
ضعى السوبيا فى الأكواب وجمليها
بالمكسرات وجوز الهند والزبيب وضعى القرفة على وجه الكوب
وبالهنا والشفاء
بصراحة لزيز جداااا وشهي
ردحذفحلو بس الزبادي ملهاش لزمة
ردحذف