طبعا كلنا عارفين عصير الدوم مفيد قد ايه لمرضى الضغط العالى عشان كدا قلت اجبلكم الطريقه عشان تستفيدوا منها طبعا بالاضافه لان طعمه تحفه بجد
المقادير
دوم مكسر حوالى 1/4 ك
8اكواب ماء
كوب من السكر
المقادير
دوم مكسر حوالى 1/4 ك
8اكواب ماء
كوب من السكر
أما هذا شكله قبل التكسير
طريقة التحضير
ينقع الدوم في الماء لمدة 6 ساعات أو أكثر ويقلب من وقت لأخر ولو كان الجو حار يفضل بعد ساعة وضعه في الثلاجة
تطفى النار ويصفى ويشرب اما دافى او ساقع
ينقع الدوم في الماء لمدة 6 ساعات أو أكثر ويقلب من وقت لأخر ولو كان الجو حار يفضل بعد ساعة وضعه في الثلاجة
تطفى النار ويصفى ويشرب اما دافى او ساقع
ثم يوضع على النار ليسخن فقط ولا نتركه يغلى لانه بيكون مر بعد الغليه
تطفى النار ويصفى ويشرب اما دافى او ساقع ويحلى بالسكر حسب رغبة كل شخص
ويفضل إستخدامه في أقرب وقت يعني لازم يكون طازج دائما لأنه سريع التلف
0 التعليقات:
إرسال تعليق